Пам’ятки Венеції

Пам’ятки Венеції

Венеція сьогодні – одне з найпопулярніших туристичних міст світу, яке гордо називають одним з найкрасивіших, загадкових і неймовірно романтичних. Опис пам’яток Венеції, враховуючи їх кількість і унікальність, може бути нескінченно довгим, але ми вибрали п’ять найкрасивіших і цікавих з них.

Площа Сан Марко у Венеції – одна з найвідоміших визначних пам’яток міста на воді. Сьогодні площа Святого Марка складається з двох зон: Пьяцци і Пьяцетті. Впродовж багатьох століть тут розміщувалися резиденції керівництва Венеціанської республіки і вищих церковних чинів, на знаменитій площі проходило багато свят та фестивалів, у тому числі і знаменитий Венеціанський карнавал.

Мініатюрний палац Контаріні дель Боволо, 1499 року побудови – це одна з найчарівніших перлин Венеції. Головна особливість – це унікальні гвинтові сходи з ажурною відкритою колонадою, що обвивають високу вежу палацу.

У список пам’яток Венеції входить музейний комплекс, у якому зберігається найбільша в світі колекція полотен венеціанських майстрів – Галерея Академії. Шанувальники живопису обов’язково оцінять чудові експозиції полотен Тиціана, Джованні Баттіста П’яцетта, Лоренцо Лотто, Джорджоне, Джованні Белліні і багатьох інших великих художників.

Міст Ріальто – один з найкрасивіших і найвідоміших мостів міста на воді. До 1854 року був єдиним мостом Венеції, що з’єднував береги Гранд Каналу.

Палаццо Санта-Софія, або, як його ще називають, Ка’ д’Оро – це один з найдавніших і найкрасивіших палаців Венеції. У свій час ця резиденція була зведена на замовлення родини Контаріні, і з моменту спорудження (XV століття) архітектурний ансамбль зазнав ряд вимушених змін і перебудов у зв’язку з частковими руйнуваннями від пожеж.

Палац Дожів і Лоджетта, церква Сан-Джакомето і Кафе «Флоріан», Годинникова вежа Святого Марка і палац з галереями Фондако деї Турки – це лише частина розкішної історичної та архітектурної спадщини Венеції, тому кращий спосіб познайомитися з ними – це побувати у Венеції особисто!

Підберемо кращі тури для Вас.
Забронювати тур онлайн - легко! Просто залиште заявку і наш менеджер підбере оптимальний маршрут за найкращою ціною!
Надіслати запит