Блакитна лагуна Ісландії

Блакитна лагуна Ісландії

Уявіть собі вулканічні чорні камені, покриті пишним зеленим мохом, що обрамляють небесно-блакитного кольору озеро з дерев’яними підмостками і острівцями посередині. Відпочиваючі сидять по шию в гарячій воді, насолоджуючись відчуттям розслабленості і єднання з природою. Це і є курорт «Блакитна лагуна» в Ісландії – одна з найпопулярніших пам’яток цієї острівної країни, що розташована в місті Гриндавик неподалік від столиці Рейк’явіка.

Температура води в цьому термальному озері цілий рік становить +37, +39 градусів, а яскравий блакитний колір досягається за рахунок великої концентрації кремнію у воді, який створює такий зоровий ефект. Блакитна лагуна – курорт не природного походження, а створений людьми. У 1976 році на цьому місці почала роботу геотермальна електростанція Свартсенгі, що постачала населення електроенергією і гарячою водою за допомогою енергії потужних джерел, розташованих під землею. Лагуна утворилася навколо, і поступово люди почали купатися на мілководді в теплій воді. З’ясувалося, що вода має цілющі властивості. Купання в гарячій Блакитній лагуні благотворно діє на шкіру, суглоби і внутрішні органи. Ще одна дивна властивість води в лагуні – самовідновлення (кожні 40 годин) через активну циркуляцію води під землею. Максимальна глибина – 1 метр 60 сантиметрів, в середньому – від 80 до 120 сантиметрів.

Курорт знаходиться між столицею Ісландії Рейк’явіком і міжнародним аеропортом Кефлавік. Відстань між Рейк’явіком і Блакитною лагуною – 47 кілометрів, від Кефлавік – всього 23 кілометри. Дістатися можна на орендованій машині, таксі або на спеціальному шатлі.

Зверніть увагу, що якщо ви просто подорожуєте по Ісландії і хочете поглянути на це чудове озеро (без купання), то вхідний квиток коштуватиме всього 10 євро. Крім того, можна оплатити тільки ті послуги, які ви виберете на місці, наприклад, рушник і халат. На території Блакитної лагуни розташовані ресторан, кафе і бар, а також магазин з косметикою власного виробництва.

Підберемо кращі тури для Вас.
Забронювати тур онлайн - легко! Просто залиште заявку і наш менеджер підбере оптимальний маршрут за найкращою ціною!
Надіслати запит